Wie haalden de kastanjes uit het vuur?

Joop en Corine, de Mr en Mrs Senior Pride 2022

Nationale Roze Ouderen Dag


Op Zondag 26 november 2023 organiseert Roze 50+ voor de 9e keer de Nationale Roze Ouderen dag. Dit jaar bij Tolhuistuin aan het IJ in Amsterdam Noord.

Ook dit keer wordt het weer een bijzondere middag met een inspirerend programma. Zo zal er een talkshow zijn waarin diverse gasten hun licht laten schijnen op de situatie van LHBTI+ ouderen.

In aanwezigheid va de makers zal de documentaire ‘Over Roze Gesproken’ vertoond worden. In deze film komen vier oudere LHBTI+‘ers samen in een knalroze ruimte. Op deze plek, die net zo veel woonkamer als archief is, delen ze hun levensverhalen met elkaar. De korte film is een hoopvolle, fantasierijke documentaire over het herwinnen van ruimtes waar de identiteit van roze ouderen niet wordt geaccepteerd.

Over Roze Gesproken geeft een kijkje in de LHBTI+-geschiedenis van Rotterdam aan de hand van de verhalen van vier roze ouderen: lesbische activist Nell Broekhuizen, christelijke transman Jos Niesing en de getrouwde heterovrouw Tonny en homoman Arie van Dijk. Waar de verhalen van de vier hoofdpersonen op het eerste gezicht heel verschillend lijken, hebben ze duidelijk één ding gemeen. Alle vier hebben ze de traditionele normen rondom familie, het geloof en het huwelijk moeten transformeren om daarin ruimte te vinden voor hun identiteit.

 

 

Klaas Spekken neemt de muziek voor zijn rekening. Hij studeerde aan het conservatorium in Alkmaar en heeft een grote liefde voor liedjes in het Gronings, zijn geboortegrond. Regelmatig treedt hij, samen met Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos en pianist Tony Hoyting op met de voorstelling Aal Goud, een verhalen en liedjesprogramma dat aandacht vraagt voor de situatie van Regenboogouderen. Op 16 december a.s. vertegenwoordigt hij St. Roze 50+ op het COC Songfestival in Leeuwarden

En als hoogtepunt van de middag vindt de bekendmaking plaats van Mr en Mrs Senior Pride 2023. In 2022 werden Joop Schermer en Corine van Dun gehuldigd tot Mr en Mrs Senior Pride. Zij hebben de eervolle titel met trots gedragen en zijn nog altijd zeer actief om de positie van LHBTI+ ouderen te verbeteren.

Je kun je aanmelden voor de Nationale Roze Ouderen Dag 2023 via:

Aanmelden: https://forms.gle/prxfrNxZBShzFrVD9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.