Racisme | Ik ben boos!

Artist: Kaneesha

Je bent toch tegen racisme?

Ik ben boos. Boos en teleurgesteld. Boos en teleurgesteld in mensen. 'Mijn' mensen. Mensen die tegen racisme zeggen te zijn en nu hun ware aard laten zien door de racistische crap die ze uitspugen. 

Ik kijk met pijn in mijn hart naar de situatie in de Gazastrook. Er is een nietsontziende oorlog ontketend door Hamas. Na decennia van aanslagen over en weer in dit gebied, lijkt vrede ver weg. Aan beide kanten zijn er beelden van doodslag, moord en ontvoering en hele families die sneuvelen door raketinslagen.   

Het maakt me verdrietig en machteloos en op sommige momenten doodsbang voor mensen die van elkaar walgen. Is dit tienduizendenjaren evolutie? We zijn terug bij af: holbewoners die elkaar met knuppels te lijf gaan.

Terwijl we uitgekiende oorlogsstrategieën hebben en hypermoderne wapens. We kunnen zelfs berekenen hoeveel doden een raket gaat maken terwijl hij nog door de lucht vliegt om op basis daarvan te beslissen of we we hem uit de lucht willen schieten met een andere raket.
Maar luisteren, naast iemand zitten en een goed gesprek voeren, begrip tonen voor elkaar, dat kunnen we niet.

Waarom eigenlijk niet?

Omdat, als wij mensen niet opstaan en samenwerken aan oplossingen, dan sterft de mensheid uit door klimaatverandering, door elkaar of misschien wel een meteorietinslag over honderdzestig jaar.
Dat klinkt nu misschien als iets van de verre toekomst, maar we evolueren als mensen al tienduizenden jaren tot wat we nu zijn. 

Dan is honderdzestig jaar voorbij voor je met je ogen hebt geknipperd.  

Maar of we in die tijd de vrede zullen vinden?  

"One World 🌎 One Human Race

*

 

Kaneesha Akira Nadal


Kaneesha is een non-binair bi+ persoon met een afro Caribische achtergrond. Van jongs af aan was Kaneesha actief betrokken bij verschillende vrijwilligersorganisaties. De afgelopen jaren heeft Kaneesha vooral hun tijd besteed aan het versterken van bi-culturele LHBTI+ gemeenschappen, het ondersteunen van queer vluchtelingen en het verstrekken van voorlichting aan professionals en studenten via verschillende GSA-projecten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.