Kunst/cultuur | Utoven, het land waar we echt naar elkaar luisteren. Welkom!

Even terug naar hoe het was

Ik zit op de grote stoel in de hoek van de kamer.
Naast het aquarium van opa. 
Er zaten tropische visjes in en ik mocht van opa altijd wat voer in de bak strooien als ik kwam. Ik nam dat altijd heel erg serieus.

Onder het aquarium in de kast stond de cassetterecorder. Opa speelde hierop altijd de ballades van Wim Kan en als wij kwamen haalde opa de cassettebandjes met sprookjes tevoorschijn. Ik beleefde als klein meisje dan de mooiste avonturen en kon wegdromen bij donkere bossen, gouden regenbogen en enge monsters.

Utoven bracht me weer even terug naar die stoel in de hoek van de kamer, naast het aquarium met de tropische visjes. 
Op deze manier is een musical nog niet eerder gebracht. Muziek, zang en sprookjesachtige geluidseffecten komen prachtig samen. Hierdoor word je als luisteraar het verhaal ingezogen en vormt je fantasie de beelden.

De warme stem van onze ZIEN topper Richard Spijkers (de Kleine Zeemeermin, Titanic) vertelt het sprookje van Utoven. Utoven is een land vol bossen, rivieren en kabouters die hier vreedzaam samenleven. Hier woont ook de tovenaar Wendel (Dennis Willekens) in balans met alle dieren en planten om hem heen. Tot de mensen komen en een stad bouwen. De bomen en dieren verdwijnen en Wendel wordt verbannen door de mensen. Hij smeedt een plan om de balans te herstellen. Hij stuurt het schaduwmonster Utoven in.
De moeder van Ava (Marleen van der Loo) geeft Ava (Aimée de Pater) de opdracht om het schaduwmonster te verslaan. 
Zal het Ava lukken om Utoven te bevrijden?

De rest van de indrukwekkende cast, uit vele hoeken van het diversiteitspalet (gender, mobiliteit, oriëntatie), bestaat uit; Adrian Ammerlaan, Max Hameeteman Alexander P.E. Boone, Lisa Schol, Gregory Langen, Joris de Hoop, Magtel de Laat, Julia Berendse, Marcel Visscher, Sylvia Boone en David van den Tempel

Luister vanaf nu deze door Alexander P.E. Boone geschreven en geregisseerde podcast musical via Podimo of bestel het via Astarprojects

*

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.