Column | Haat en Nijd

Iemand dood wensen is niet normaal.

 

"Wat is dat toch dat mensen een mening moeten hebben over iemands zijn. 
Als ik zie wat voor schrijnende opmerkingen Rikkie over zich heen krijgt, vind ik het alleen maar ontzettend dapper dat ze zich durft te uiten zoals ze is.
Nu heb ik best veel haat over me heen gehad, maar echt wennen doet het nooit. Iemand dood en verbrand wensen is geen mening meer. Ik walg daarvan.

Waar is dat beetje onverschilligheid in de samenleving. Gewoon leven en laten leven. Ze valt er niemand mee lastig, maar is wel een rolmodel voor mensen die met deze materie worstelen en geloof me: Dat zijn er velen!
En als ik zie wat voor bakken stront ze over zich heen krijgt van die zielige types hier in de reacties, dan kan ik alleen maar ongelooflijk veel bewondering voor haar positiviteit hebben. Daar zouden jullie nog veel van kunnen leren.
Stelletje sneuneuzen.
Fijne avond verder 💖 "


Dit was mijn reactie op een bericht waarin werd gemeld dat Rikkie Kollé Nederland zou vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezingen en dat er binnenkort een documentaire over haar zal verschijnen.

Ruim honderdtachtig reacties op mijn bericht
Twaalf doodwensen en bedreigingen zowel openbaar als in mijn privéberichten.
Uiteraard kwamen de pedokaart, de indoctrinatie en criminaliteit voorbij.
Gelukkig durfden ook een paar mensen positief te reageren op mijn post en kreeg ik van vijfentwintig mensen berichten dat ze zo blij waren met mijn tegenbericht.
De wereld is toch nog niet helemaal stuk.

Wat is dat toch dat mensen het nodig vinden om een mening te uiten over iemands zijn. Wat wens je hiermee te bereiken?
Dat mensen afstappen van zichzelf?
Als ik een mening ga uiten over mannen of vrouwen omdat ze man of vrouw zijn, ga ik ervan uit dat de meeste mensen me vreemd aan zullen kijken, want daar kunnen ze toch niets aan doen?

Ik wil mensen heel erg graag begrijpen, maar snap er geen bal meer van.

Nu stap ik er af en toe met gestrekt been in om een ander geluid te laten horen dan haat en bedreiging.
Meestal met veel haat en bedreiging tot gevolg.

Mensen vragen me wel eens waarom ik die confrontatie aanga.
Heel soms vraag ik mezelf dat ook af, maar ik doe het niet voor mezelf.
Ik doe dit voor die jongen die zich een meisje voelt en deze haat leest en gruwelijk met zichzelf in de knoop zit, omdat hij zichzelf niet meer durft te zijn.
Ik doe dit voor dat meisje daar bovenop de Domtoren, net uit de kast en verstoten door vrienden en familie. Ze wil naar beneden, maar niet via de trap.
En ik doe dit voor die jongen die niet zichzelf durft te zijn. Hij groeit op in een zwaar conservatieve omgeving. Hij staat ergens in de reacties mensen dood te wensen.

Voor deze mensen doe ik dit.

*

Floor Brands


Columnist, hoofdredacteur, initiatiefnemer van ZIEN.
Samen met vrouw en drie kinderen woont ze in het hoge noorden.
Na een aantal jaren voor een ander platform te hebben gewerkt, begon ze eind augustus met ZIEN en hoopt ze een stukje bewustwording te creëren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.