Podcast | De Mallemolen

Een eerbetoon aan een bijzondere zangeres

 

In 1977 won Heddy Lester glansrijk het Nationaal Songfestival met ‘De Mallemolen’. Een zege die ze vooraf nooit had verwacht gezien grote concurrentie van bekende artiesten als Bonnie St. Claire, Maggie MacNeal, Rita Hovink en Oscar Harris. De zege veranderde alles voor de zangeres; massale media-aandacht, een toppositie bij de bookmakers, een uitgesteld Songfestival én een platencontract. 

Chiel en Jeroen spreken in deze special met de broer van Heddy Lester; Frank Affolter. Over het iconische songfestivallied ‘De Mallemolen’ waarvoor hij op 18-jarige leeftijd de muziek componeerde, de speciale band van broer en zus en het feit dat zijn songfestivallied is uitgegroeid tot een evergreen.

Een eerbetoon aan een bijzondere zangeres die een jaar geleden op 72-jarige leeftijd overleed. In deze special wordt stilgestaan bij het leven van Heddy, mét o.a. fragmenten van het NPO 5 radioprogramma Volgspot, die we mogen laten horen. De aflevering wordt afgesloten met een medley van unieke muziekfragmenten uit het archief van Frank Affolter.

Dit is de voorlopig laatste aflevering van Songfestival Troubadours, maar uiteraard komt de podcast terug!

Luister de podcast hier!

*

Songfestival Troubadours

 

Een podcast van Chiel Troost en Jeroen Smits. 
Chiel en Jeroen gaan met oud deelnemers aan het Eurovisie Songfestival in gesprek. Ze blikken terug op hun deelnamen, maar ook op hun verdere carrière.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.