ADHD

ADHD

Ruim tien jaar geleden, in 2012, deed het boek Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen veel stof opwaaien. Laura Batstra schreef dit boek vanuit grote zorgen over het gemak waarmee kinderpsychiatrische classificaties en medicijnen uitgedeeld werden. In het psychiatrisch centrum waar ze werkte was geen ruimte voor kritiek op dit beleid, reden voor Batstra om ontslag te nemen. Tegen de heersende hersenmode in, beargumenteerde ze dat het beeld van ADHD als hersenziekte simplistisch en achterhaald was, en ten onrechte in stand werd gehouden door partijen die daar belang bij hadden. Batstra bepleitte een kindvriendelijke aanpak van druk, dwars en dromerig gedrag, die onnodige ADHD-classificaties voorkomt.

Bestel het hier

Hulpgids ADHD

Deze Hulpgids leert begrijpen wat ADHD werkelijk is, wat het niet is, wat we er wel, en wat we er niet over weten, wat nieuw onderzoek heeft opgeleverd en over welke kwesties de deskundigen het oneens zijn. De auteurs bespreken nieuwe diagnostische instrumenten en behandelmethoden en verkennen het onderzoek naar alternatieve en aanvullende behandelingen.

Bestel het hier

ADHD2.0

Afgelopen jaren zijn we steeds meer te weten gekomen over ADHD. Het oude vooroordeel van de eigenwijze drukke jongetjes is ingeruild voor de wetenschap dat het voorkomt bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. ADHD kan leiden tot problemen op school, werk en in relaties, maar dankzij de gerenommeerde psychiaters én doorgewinterde ADHD’ers Edward Hallowell en John Ratey is er nu een boek dat laat zien hoe je van ADHD juist je kracht kunt maken: hoe je de negatieve kenmerken ervan kunt verminderen en de positieve (creativiteit, out of the box denken, hyperfocus) kunt laten bloeien.

Bestel het hier

Endless ADHD

Suzan Otten-Pablos Volwassenen en (ouders van) kinderen met ADHD krijgen veel negatieve aandacht. Met name van de media. We zouden zijn doorgeslagen in het labelen en er is zelfs een nieuwe trend: Bekende Nederlanders die experimenteren met Ritalin. Dit kan én moet anders! Als moeder van twee kinderen met ADHD weet Suzan als geen ander dat vooroordelen en onbegrip meer regel zijn dan uitzondering. Niet alleen binnen haar gezin, maar ook binnen haar werk, als maatschappelijk werker & coach, in haar eigen praktijk. Suzan zet zich op verschillende manieren in voor een positieve beeldvorming omtrent ADHD. 

Bestel het hier

ADHD Relaties

Volwassenen met ADHD worstelen elke dag weer met impulsiviteit, een tekort aan aandacht en uitstelgedrag. Dat ervaren zij dag in dag uit. Slechts een klein deel is zich echter bewust van de enorme impact van adhd op hun relatie. En ook veel partners zonder ADHD realiseren zich dit niet of nauwelijks. Hierdoor gaan veel stellen hun relatieproblemen op de verkeerde manier te lijf. Wat in andere relaties een bruikbare aanpak is, werkt in ADHD-relaties vaak juist averechts

Bestel het hier

Succes met je ADHD

Volwassenen met ADHD, hoe richten ze hun leven in? Hoe vinden ze balans? En wat betekent succes voor hen? Zijn het chaotische, tegen de verleiding van verslaving vechtende en medicijn gebruikende mensen? Of zijn ze creatief, denken ze ‘out of the box’ en maken ze gebruik van bijzondere kwaliteiten? De auteurs gingen op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden.

Bestel het hier

Meisjes met ADHD

Meisjes met ADHD is de Nederlandse vertaling van de geheel herziene bestseller van Kathleen Nadeau, Ellen Littman en Patricia Quinn. Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gediagnosticeerd en niet begrepen. Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. 

Bestel het hier

HELP! ADHD bij volwassenen

Waarom ging bij mij altijd alles anders, maar vooral altijd alles verkeerd? Jarenlang heb ik mezelf dit afgevraagd. Sinds ik er echt alleen voor kwam te staan, werd alles een nog grotere puinhoop. Ik zag het leven niet meer zitten en het maakte me soms eigenlijk ook niets meer uit. In de veronderstelling dat ik depressief was, ben ik hulp gaan zoeken. Hierdoor ging het balletje aan het rollen en ben ik terechtgekomen bij PSYQ. Er bleek iets heel anders met me aan de hand te zijn...

Bestel het hier