Danny Schapendonk

 

Hallo daar! Leuk je te ontmoeten. Ik ben Danny Schapendonk, een gepassioneerd schrijver van blogs, columns en artikelen – al moet ik eerlijk zeggen dat het exacte onderscheid tussen die drie mij nog uitgelegd moet worden. Schrijven heb ik altijd al heerlijk gevonden, maar pas recent ontdekte ik dat mijn schrijfsels ook erg goed ontvangen worden en ik er dus blijkbaar een talent voor heb. Ik krijg veel positieve reacties en plotseling dienen zich van alle kanten kansen aan. Zomaar! Zo ook de vraag van Floor om columns te schrijven voor dit prachtige online magazine, wat ik natuurlijk met heel veel enthousiasme ga doen!

In mijn verhalen deel ik graag mijn eigen visie op diverse onderwerpen en mijn eigen ervaringen. Ik ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Nu ik erover nadenk: ik ben eigenlijk gewoon veel bezig. Punt. Ik doe momenteel een cursus Boeddhisme & Quantum physica. Ik studeer positieve psychologie bij de Hanze, waar ik overigens ook met heel veel plezier fulltime werk op het international office met internationale studenten en universiteiten. Binnen de Hanze ben ik ambassadeur voor de werkgroep Diversiteit en Inclusie, ben ik onderdeel van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) en bemoei ik me graag met de HanzePride Community.

Naast werken en schrijven drum ik graag en ben ik betrokken bij het opzetten van een instituut in Roden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb twee prachtige dochters en dit jaar de liefste en meest nuchtere vrouw ter wereld aan de haak geslagen. En ik droom van die boerderij in Drenthe, met paardjes in de tuin en genoeg gras voor een zitmaaier. En die roman…

Mensen vragen me vaak of ik het niet te druk heb. Ik kan daar een kort antwoord op geven: nee. Door mijn ADHD vind ik het juist heel erg fijn om veel te doen en liefst tegelijkertijd. Het geeft me energie. “Zolang je dingen doet die je leuk vindt, kun je geen tijd verspillen.”