Persbericht | Twaalfduizendvierhonderdtien dagen

IK

Leon Augustijn

 

Op de landelijke Coming Outday - 11 oktober 2023 - draait het om de sociale acceptatie van de lhbtiqa+-gemeenschap. Een gemeenschap waar ook Leon toe behoort, maar het duurde een tijd - twaalfduizendvierhonderdtien dagen om precies te zijn  - voordat hij dat zelf accepteerde.

In zijn boek ‘IK’, dat op 11 oktober - niet toevallig die dag natuurlijk - verschijnt, draait het om afwijzing. Of beter nog: over de angst voor afwijzing. Daarom doet Leon er alles aan om te voorkomen dat zijn homoseksuele gevoelens aan het licht komen. Hij trouwt zelfs met een vrouw. Pas als hij zijn Innerlijke Kracht (IK) aanwendt om met afwijzing om te gaan, kan hij zijn ware leven gaan leiden. Een leven dat geen sprookje is –  er valt nog genoeg strijd te voeren – maar waarin hij eindelijk gelukkig is.

‘’De zon schijnt op mijn lichaam. Ik voel me loom. Er komt rust over me. Ik ben in het hier en nu. Het geeft me de ruimte om na te denken over het verstoppertje spelen dat ik al mijn hele leven doe.

Hoe lang kan ik al niet zijn wie ik ten diepste ben? Vierendertig jaar! Vermenigvuldig dat eens met driehonderdvijfenzestig, dan kom je op twaalfduizendvierhonderdtien. Zoveel dagen voel ik me al niet vrij. Zoveel dagen ben ik alleen maar met anderen bezig, of dingen aan het oplossen. Ik, die altijd mijn mond vol heb over ‘in actie komen’. Het is tijd om stappen te gaan zetten. Eindelijk de schaamte los te laten. Als ik buitengesloten word, dan is dat maar zo. Dan missen zij iets, niet ik!’’

Leon weet dat zijn verhaal aan de ene kant – helaas – niet uniek is. Er zijn veel vergelijkbare verhalen. Hij heeft daarom dit boek geschreven om herkenning te genereren. In de hoop dat het misschien de lezer helpt.
Aan de andere kant is zijn verhaal wél uniek. We leven allemaal in een ander systeem. De context van het leven is bij iedereen verschillend. Daarom is zijn en ieders verhaal het waard om verteld te worden. Leon hoopt dat zijn boek daartoe een aanzet geeft.

Wil je meer weten, of mijn boek bestellen, bezoek dan mijn website leonaugustijn.nl

Boek is interessant voor:

Ø Herkenning

Ø Als je te maken hebt met afwijzing en hoe daarmee om te gaan

Ø Als je wilt werken aan je Innerlijke Kracht

Ø Als je geïnteresseerd bent in hoe ik me staande heb gehouden en wilt weten hoe ik uit de kast ben gekomen.

Ø Als je vastloopt in je leven en je wilt weten hoe je weer loskomt (Chinese vingerval)

Maar ook om te ervaren dat:

Ø Woorden kracht hebben. In positieve en negatieve zin.

Ø We als Nederland minder tolerant zijn dan we denken. Op veel terreinen, met name binnen kerkgemeenschappen. En mijn ervaringen daarmee.

Ø We belang hebben bij rolmodellen in alle lagen van de samenleving

Ø Wat het geloof kapot en goed kan maken.

Leon Augustijn (1983)
Vader, partner, zoon, vriend, schrijver, columnist en podcastmaker over de angst voor afwijzing.

Voor meer informatie en interview verzoeken:
www.leonaugustijn.nl
Tel. 06 43938160                     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.