Column | Niet kijken maar ZIEN

 

 

 

 

 

 

3 oktober, Diversity Day


‘Waarom is er geen website die én divers en inclusief, én boeiend, én inhoudelijk sterk is?’ Die vraag kreeg ik steeds vaker tijdens lezingen over diversiteit en eergerelateerd geweld. Meestal stuurde ik mensen die bijvoorbeeld meer wilden weten over LHBTI naar een specifieke website of naar het COC, maar was dat wat ze nodig hadden?

De diversiteit van ZIEN gaat verder dan oriëntatie of gender. ZIEN gaat ook over kleur, cultuur, neurodiversiteit, geloof en veel meer.
Daarom hebben we vandaag, op Diversity Day - de dag die aandacht vraagt voor algehele diversiteit - ZIEN gelanceerd. Wij kijken niet alleen, wij proberen iedereen te ZIEN en een podium te geven zodat anderen hen ook ZIEN.

De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt. We zijn er nog niet, maar we moesten en zouden op de dag van de diversiteit de lucht in.
We vullen ZIEN met inspirerende verhalen, scherpe columns, spannende interviews en interessante podcasts. Vooralsnog wekelijks, maar wie weet?

Onze routekaart met veilige websites over diversiteit en onze boekenlijst met boeken over ZIEN onderwerpen gaan ook vandaag van start en blijven in beweging. Laat weten wat je mist, dan vullen wij het aan. Wij maken ZIEN samen met jou!
Met wie we ook samenwerken zijn boekhandel Libris voor de volwassen boeken en voor de kinder- en jeugdboeken staat Rapunsel voor jullie klaar. Samen leveren zij alle diverse en inclusieve boeken die je wenst.

Eerlijk, een paar maanden geleden had ik niet durven dromen dat er zoveel mooie dingen op ons pad zouden komen. We hebben een – nu nog – klein, inspirerend en liefdevol team gebouwd met elkaar. Samen groeien we verder en ondersteunen we elkaar. En als ik de overweldigende liefdevolle reacties mag geloven van lezers zijn we op de goede weg.

Jullie zijn geweldig, dankjewel!
Hopelijk dragen wij ons steentje bij aan de bevordering van diversiteit en inclusie.


Lieve groet


Floor Brands
Hoofdredacteur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jan-Simon Minkema
7 maanden geleden

Ik wens je alle succes van de wereld toe, lieve Floor.

Doede Jaarsma
7 maanden geleden

Gefeliciteerd met dit mooie forum Floor 😘

Kitty
6 maanden geleden

Lieve Hoofdredacteur Floor en Team,
Wat ga ik jullie met alle plezier volgen. Zien, gezien worden, zichtbaar zijn.
Dankjewel dat jullie hiervoor gaan.
Groet, Kitty