Podcast | Van boycot tot onsportief gedrag

Musicalster Bill van Dijk: "Ik had een stalker."

In de nieuwste aflevering van de podcast Songfestival Troubadours spreken Chiel Troost en Jeroen Smits met zanger, acteur en musicalster Bill van Dijk. Toen Bill voor het Nationaal Songfestival van 1982 werd benaderd door Tonny Eyk had hij nog nooit van het Eurovisie Songfestival gehoord. Toch stemde hij in met het verzoek want meedoen aan zo’n liedjeswedstrijd leek ‘m wel leuk! 

Toen had Bill nog niet kunnen vermoeden in wat voor circus hij zou stappen! Van een boycot van zijn lied ‘Jij en ik’, onsportief gedrag van de concurrentie en een stalker uit Scandinavië; Bill maakte het allemaal mee! Toch kijkt hij blij terug op zijn deelname in Harrogate. Maar de grote vraag: had het lied ‘fantasy island’ het niet beter gedaan? 

Een eerlijk gesprek over een bijzondere tijd op het Songfestival en een lange carrière voor en na zijn deelname; van bijvoorbeeld het spelen op Broadway tot aan het zingen van het Wilhelmus vóór ontelbare wedstrijden van het Nederlands elftal. 

Luister de podcast hier

*

 

 

Songfestival Troubadours

 

Een podcast van Chiel Troost en Jeroen Smits. 
Chiel en Jeroen gaan met oud deelnemers aan het Eurovisie Songfestival in gesprek. Ze blikken terug op hun deelnamen, maar ook op hun verdere carrière.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.