Getver ik behoor tot de witte gemeenschap

Foto: Slimste Mens KRONCRV

 

KRO-NCRV heeft besloten haar account van X te halen. Aanleiding is het afvoerputje van de samenleving dat overstroomde met de stront die Akwasi over zich heen kreeg. Hij deed mee aan de Slimste Mens. Bloedlink als intelligente zwarte media man.

Het stomme is, wij bleekscheten ervaren plaatsvervangende schaamte als in Amerika een racistische moord wordt vastgelegd op camera, door een politieagent. Dan staan we op de Dam om onze steun te betuigen aan de familie van het slachtoffer. Wij accepteren en respecteren de zwarte gemeenschap.

Want hé, wij witte medelanders discrimineren niet. We hebben allemaal een zwarte collega die wijs en welbespraakt is, of met wie je goed kunt lachen en die zich vooral koest houdt over dit soort kwesties.
Of die vriendin wiens ouders’ ouders niet hier geboren zijn en aan wie je dat helemaal niet merkt. En daar zijn we toch de beste maatjes mee? Dus discrimineren wij niet.

Totdat iemand roept: ‘Zwarte Piet is racisme.’

Dan ineens gaan de registers open en blijkt een deel van de tatta’s racistischer te zijn dan zij denkt. Of waarschijnlijk: toegeeft onder eigen naam dat zij is.
Dat niet alle bleekneuzen hetzelfde zijn en dat de club die X bevuilt niet spreekt voor iedere kaaskop, weten we ook. De vraag is dan, hoe gaan we daar mee om?

Ben je een stille meeloper of spreek je je uit?

KRO-NCRV doet het laatste en verbindt daar zelfs consequenties aan. De steunbetuiging voor Akwasi van de oud-deelnemers aan de Slimste Mens is hartverwarmend. De racistische drek die dat weer oplevert en waarvan je wist dat die zou komen, stinkt ook een uur in de wind.

Blijkbaar zegt de naam van het programma genoeg over de deelnemers.

Ik roep iedereen op die shit op X te veroordelen en zich uit te spreken. En dan niet dat slappe gelul, maar ballen! Ik wil trots zijn op mijn kleur.

*

 

Volg ons via deze kanalen!

Floor Brands


Columnist, hoofdredacteur, initiatiefnemer van ZIEN.
Samen met vrouw en drie kinderen woont ze in het hoge noorden.
Na een aantal jaren voor een ander platform te hebben gewerkt, begon ze eind augustus met ZIEN en hoopt ze een stukje bewustwording te creëren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.