Theater | 'Ik ben geen white skinny bitch'

Foto's: Bart Grietens

 

‘EN ALS JE DAAR NIET MEE KAN DEALEN IS DAT JOUW PROBLEEM’  

Door Ranjith Postma en Danny Schapendonk.

 

Vorig jaar gezien op Oerol. Wat een vette hit: Gendermonologen. Met Joëlle Toeange: ‘Fuck Assepoester, fuck Sneeuwwitje, fuck al die white skinny ass privileged bitches.’ Want ooit - dat moeten wij weten - was zij een bad ass bitch gozertje.

Gendermonologen trekt je letterlijk – echt letterlijk dus – mee in de verhalen van vijf jonge queer personen. Mensen die niet binnen het binaire genderplaatje vallen en constant het onderwerp zijn voor discussie en slachtoffer van gezeik. Staand in een plaskrul, zittend op een porseleinen pot of over hen heen.  

Denk echter niet dat je je als publiek in je safe space kunt verstoppen als de anarchie losbarst tijdens deze voorstelling. 
Sambo: ‘En als je daar niet mee kan dealen is dat jouw probleem’  

Met zang, dans en tori’s vertellen de vijf hoofdrolspelers over het vinden van hun plek in de huidige samenleving. Hoe gaan zij om met de labels die de samenleving aan ze hangt? Welke verwachtingen maken ze waar? En welke niet? En hoe gaan zij om met openbare toiletten?  

En dan hebben we het nog niet gehad over een eerste liefde als de nieuwe ‘ik’ pas ontdekt is. Jeetje, hoe moet dat zijn? (Cis is zo boring.) Je hoort het hier, je kijkt er naar en je weet niet wat je ziet.  

Raymi Sambo staat erom bekend dat hij onderwerpen voor zijn voorstellingen, podcasts, films en talkshows vindt in de interculturele en queer samenleving.  

Eerder boekten Aluin en Raymi Sambo Maakt groot succes met hun slavernijvoorstelling Ik zeg toch sorry. Gendermonologen is opnieuw een toneelstuk waar de urgentie vanaf druipt.  

Vanaf woensdag 24 januari in première in Theater Bellevue te Amsterdam. Daarna volgt een tour langs Nederlandse theaters en festivals.

*

Wil je meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen klik hier

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.