Column | Koffie? Ja lekker!

Elke dag is weer een uitdaging met een flipperkastbrein.

 

Thuiskantoor. Werk, bellen, mailen, kort overleg – en dan BAM! Koffiepauze!
Ik race naar beneden, geef onderweg de kat een high five en zet het koffieapparaat aan. Oh, en niet vergeten het kippenhok open te zetten! Prioriteiten, weet je wel? En wat is een dag zonder blije kippen?

Een volle vuilniszak. Ach, waarom niet? Ook maar gelijk ff weg. Geef ik onderweg de kipjes hun dagelijkse portie graan. Pak ik zelf meteen even een appeltje! Ah kijk nou, een specht bij de vetbolletjes!
De vaatwasser piept. Waarom niet meteen even doen? Dan weer naar boven, waar Poekie ondertussen om nog een high five vraagt, de wasmachine kan ook wel aan, snel even naar het toilet en dan weer achter de laptop.

Oh nee! Koffie vergeten!

Dus weer naar beneden, koffie aan. Oeps, het graan staat nog op het aanrecht. Had ik de kippen nou al gevoerd? Voor de zekerheid nog maar een handje geven. En dan is de koffie klaar.
Alsof het een levensreddend elixer is heb ik de mok tussen twee handen vast als ik weer terug naar boven wil. Maar dan valt mijn oog op het aquarium. De visjes moeten nog eten!

Eindelijk loop ik dan weer terug naar boven. Ik slaak een diepe zucht. Ik kan weer aan het werk.
Tot een kwartier later het gevoel me bekruipt dat ik iets mis. Paniek! Waar is mijn koffie? Ah, naast het aquarium. Inmiddels koud.


Voor mensen met ADHD is zelfs een simpel kopje koffie halen een hele uitdaging.

*

Floor Brands


Columnist, directeur, initiatiefnemer van ZIEN.
Samen met vrouw en drie kinderen woont ze in het hoge noorden.
Na een aantal jaren voor een ander platform te hebben gewerkt, begon ze eind augustus met ZIEN en hoopt ze een stukje bewustwording te creëren.

Reactie plaatsen

Reacties

René Roza
4 maanden geleden

Zoooooo herkenbaar dit!
Heb ik dan ook ADHD?