Column | Opposites attract

Je moet ze alleen wel willen opzoeken


Wie zijn eigenlijk die mensen om ons heen die ons verder brengen? Die onze gedachten verruimen en ons inspireren? Zijn het degenen die op ons lijken, of juist degenen die een compleet andere kijk op de wereld hebben?
Contact leggen en verbinding maken met mijn medemens, daar ga ik goed op. Mijn brein gaat vaak in een sneltreinvaart, associatief denken is mijn ding. Als ik enthousiast ben over iets, gaat mijn mond sneller dan mijn gedachten en stromen de ideeën, concepten en oplossingen non-stop. Ik herken wat een ander nodig heeft en dan gaat mijn denken als een razende aan het werk om uit te vinden hoe ik die ander verder kan helpen. Een echte bruggenbouwer, volgens de MIR-methode.

Mijn tegenpool daarentegen is de procesgerichte collega. Die is bedreven in gestructureerd en stap voor stap werken. Out-of-the-box denken is niet hun sterkste punt, maar ze excelleren in het uitwerken van plannen en oplossingen in detail.
Het is ironisch hoe mijn tegenpool mij kan helpen. Door mijn wilde ideeën te kanaliseren en stap voor stap uit te werken, brengen ze structuur aan in mijn chaos. Samen vormen we een soort Yin en Yang, waarbij onze verschillen juist onze kracht worden.

Het samensmelten van tegenpolen opent deuren naar allerlei mogelijkheden. Meer diversiteit betekent meer variatie in talenten en vaardigheden. Wat voor de een een moeiteloze taak is, kan voor de ander een uitdaging zijn. Maar door samen te werken, kunnen we elkaar versterken en onze gezamenlijke doelen bereiken.

Kijk, de wereld verandert constant. Doe je niks aan. Dus diversiteit en flexibiliteit worden steeds waardevoller. Het zijn juist de verschillende perspectieven en vaardigheden die ons flexibel kunnen maken en ons kunnen helpen om te vooruit te komen in een snel evoluerende maatschappij. We hoeven het alleen maar op die manier te bekijken.

Hoewel we misschien uit verschillende organisaties komen en elkaars tegenpolen zijn, kunnen we door verbinding te zoeken van elkaar leren. Samen kunnen we werken aan een veiligere en rechtvaardigere samenleving, waarin we digitale en economische veiligheid hoog in het vaandel dragen.

Dus laten we onze tegenpolen omarmen, want in die verbinding vinden we kracht, groei en vooruitgang.

 

*

Christina Bose


Dankzij een ongelukkige samenloop van omstandigheden twee jaren geleden heb ik mijn ware missie gevonden.
Mijn morele ambitie is om van een ongelukkige samenloop van omstandigheden een gelukkige samenloop van omstandigheden proberen te creëren.
Hoe doe ik dat? met mijn onbevangenheid, enthousiasme en positieve levensinstelling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.