Songfestival Troubadours

Bernadette

 

In het Duitse München zong zangeres Bernadette in 1983 ‘Sing me a song’. Ze won met dit lied twee maanden eerder het Nationaal Songfestival, waar publieksfavoriet Vulcano met 1 punt verschil nét niet won. Waar zij een grote hit scoorden met ‘Een beetje van dit’ moest Bernadette, vanwege een organisatorische regel, wachten met het uitbrengen van haar single. Op het Eurovisie Songfestival in München maakte ze indruk op de jury’s en behaalde ze namens Nederland een mooie top 10-notering. 

Hoe verliep de weg er naartoe, hoe kwam Songfestival-icoon Sandra Reemer in haar achtergrondkoor, hoe zat het ook alweer met de kleding - er was toch een broekpak? - en hoe verliep het contact met Sing me song-componisten Piet Souer en Martin Duiser? 

Chiel en Jeroen spraken de zangeres via teams, omdat Bernadette inmiddels al 25 jaar in Canada woont. Hoe ze daar terecht kwam, hoe het nu met haar gaat en hoe ze 41 jaar later terugkijkt op haar Songfestivaldeelname hoor je in deze aflevering!  


*

 

Luister de podcast hier

 

Songfestival Troubadours

 

Een podcast van Chiel Troost en Jeroen Smits. 
Chiel en Jeroen gaan met oud deelnemers aan het Eurovisie Songfestival in gesprek. Ze blikken terug op hun deelnamen, maar ook op hun verdere carrière.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.