Column | Wanneer komt Thierry uit de kast?

Of mag ik daar niet over fantaseren?


Half februari hield Forum voor Democratie een partijbijeenkomst in Gent. Dus wat trekt hij uit (de kast) om Vlaamse zieltjes te winnen? Ik heb vrienden die hopen op weer zo’n foto zonder onderbroek. Desnoods met zijn hand stevig om zijn kruis, maar liever niet. Deze keer rollend door de papperige sneeuw in de bergen ofzo, hopen zij. Voor hen is het duidelijk: hoe harder cis hetero mannen schelden met het woord homo, hoe meer ze proberen te verbergen. En als je er zo uitziet als Baudet zijn er sommigen die hem dat graag vergeven. Volgens mijn vrienden mag je, zo richting lente, best een beetje fantaseren over wat we aantreffen als die boekenkast van de uil van Minerva open gaat.

Door Floor Brands

Die homo-erotische foto op de rand van dat zwembad, met de azuurblauwe zee en al even zo blauwe lucht op de achtergrond sprak boekdelen. Het zou best een man geweest kunnen zijn die die foto gemaakt heeft in een gayresort ver weg, waar Thierry lekker anoniem kan zijn.

Gun ik hem.

Dat hij graag kerels om zich heen verzamelt is duidelijk. Ik zeg niet dat ze gespierd, naakt en geolied zijn, daar debatteren mijn vrienden over. Ik zeg alleen: In de FvD-fractie zitten enkel mannen, in zijn praatprogramma op YouTube, Forum Inside, ben ik nog geen vrouwen tegengekomen en op zijn bijeenkomsten komen hordes jonge mannen af.

Hij is graag onder mannen. Nou en?
Eens. Het maakt niets uit.

En ja, hij heeft een vriendin, maar is dat niet juist de beste afleidingsmanoeuvre die er is? Zij zit in het complot, ze zijn hooguit goede vrienden.

De geruchten doen overigens al jaren de ronde. Weekblad Privé zei in 2017 tegen Thierry: ‘Er wordt gefluisterd dat je van mannen houdt.’ Wat hij ontkende. En dat mag. Ik ben er niet voor om iemand tegen zijn zin in te openbaren.

Ik zeg alleen: Lieve Thierry, het is oké. Wees jezelf. En maak nog een paar van die leuke kiekjes. Vinden mijn homovrienden leuk.

 

*

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.