Column | Het pad van de regenboog

Waar de kleuren samenkomen als een droom van liefde en verbondenheid.

 

Daar reikt onze compassie verder dan de horizon. Want in de stralen van de regenboog vinden we niet alleen de belofte van liefde, maar ook de kracht van acceptatie en vergeving.

Hakenkruizen en zwarte vegen, als schaduwen die zich aftekenen tegen de pracht van de regenboog, herinneren ons aan de complexiteit van het menselijk hart. Maar juist daar, te midden van deze duisternis, vinden we de mogelijkheid om liefde te tonen, zelfs aan hen die verstrikt zijn geraakt in hun eigen innerlijke strijd.

Wie zijn zij, deze daders van duisternis, die hun pijn en verwarring op het pad van de liefde projecteren? Misschien zijn ze gevormd door ervaringen die we niet kunnen bevatten, door wonden die diep zijn en langzaam genezen. Maar in hun donkerste momenten, hebben ook zij behoefte aan liefde, aan begrip, aan erkenning van hun menselijkheid.
Het gaat niet alleen om het herstellen van de regenboog, maar ook om het herstellen van onze relatie met elkaar als mensen. Het gaat om het erkennen van elkaars kwetsbaarheid en het omarmen van onze verschillen. Want onder de kleuren van de regenboog zijn we allemaal gelijk, allemaal verbonden door de kracht van liefde.

Laten we daarom onze harten openen voor degenen die verdwaald zijn in de duisternis, laten we hen omarmen met de warmte van mededogen en begrip. Want in onze regenboog van liefde is er ruimte voor iedereen, ongeacht hun verleden of hun daden. Laat ons samen een wereld creëren waarin iedereen mag zijn wie ze zijn, waarin liefde en acceptatie de bouwstenen zijn van onze maatschappij.

*

 

Danny Schapendonk

 

Columnist, schrijver en levensgenieter.
In het dagelijks leven werkt ze bij de Hanze met internationale studenten en universiteiten. Tevens is ze daar ambassadeur van de werkgroep Diversiteit en Inclusie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.