Interview | Als mannenhater twee mannen in huis

Hoe voed ik mijn jongens op tot man

Deel 2/3

 

Nu heb ik zelf twee zonen die op het punt staan man te worden. Ja, hoe gaat dat dan? Dat is best een uitdaging. En ik heb ook nog een dochter, de oudste. Gelukkig zien ze hun vader wel gewoon.
Alle drie zijn ze hoogbegaafd. Niet iets om trots op te zijn, ze zijn het gewoon. Wat ik bedoel: ze denken verder dan wat ze alleen horen en zien.
Ze hebben ook alle drie de diagnose autisme maar ze doen het super goed.

De middelste heeft een heel zacht karakter. Agressie en boosheid zijn hem vreemd. De jongste heeft een wat ingewikkelder portret. Over hem denk ik wel eens: hoe moet dat straks?
Hij heeft twee begeleiders. Twee mannen. Die komen hier thuis om te praten met hem over autisme, de scheiding en andere dingen waar hij tegenaan loopt.
Het mooie is, de een is meer stoer met zelf twee kinderen, de andere is heel open minded. Een heel ander type man.

Anna, van negentien, heeft een vriend en die is hier heel veel in huis. Dus de jongens krijgen wel gezonde mannenvoorbeelden mee naar mijn idee.
Door wat ik meegemaakt heb in het leven, realiseerde ik mij dat ik mijn ervaring wil delen zodat ik anderen kan helpen.
Ik heb een conversie stoornis gehad, zat in een rolstoel. Mijn lichaam wat letterlijk uitgevallen. De artsen konden niets vinden en wisten het niet.
Uiteindelijk door allerlei conventionele- en alternatieve therapieën is dat weer helemaal hersteld en doe ik eigenlijk alles weer.
Achteraf bleek het door de psychische druk te komen vanuit mijn jeugd.

In de periode dat ik ziek was, was ik veel thuis. Toen heb ik me omgeschoold naar autisme jeugd- en gezinsprofessional en heb nu een Stichting Kind & Jeugd-accreditering.
Uiteindelijk heb ik een eigen praktijk gestart: Find-Aut. Daarmee probeer ik voor kinderen - zoals die van mij - het verschil te zijn. En dat loopt zo leuk en zo goed dat we ook een praktijk hebben opgezet voor huiswerkbegeleiding voor kinderen met autisme: SoHe.

En er is een stichting, de reden voor dit interview.

 *

Lees hier deel 1 Mannen vertrouw ik niet
Lees hier deel 3 Hij beschermt haar tegen paniekaanvallen

Reactie plaatsen

Reacties

Diane
een maand geleden

Help door te doneren voor Anna via https://gofund.me/899df8dd