Theater | Hans Klok: ‘Ik ben kampioen buik inhouden’

De nieuwe show in theater Carré

 

Onlangs presenteerde Hans Klok zijn nieuwe spectaculaire theatershow Face the Future aan de pers in Koninklijk Theater Carré. Vanaf 7 augustus is Hans Klok er drie weken lang te bewonderen.
Met zijn lange blonde lokken, naar achter geföhnd alsof hij in de windmachine staat, met een zwarte glitterpantalon en wit overhemd open tot op zijn navel. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Door Ranjith Postma

Een vijftigers buikje verraadt dat dat niet zo is: 'Ik ben kampioen buik inhouden,' roept Hans Klok tegen de draaiende camera's.
Hans Klok praat snel en springt van de hak op de tak. Bestaat zijn beroep over twintigjaar nog wel?
En zien we zijn handen een beetje trillen? Gelukkig is Katja Schuurman er om hem door zijn eigen presentatie te loodsen. Hans Klok is ook maar een mens. Of niet meer?

Hij vertelt met vuur over wat we in augustus gaan zien. ‘Magie is een intelligente vorm van entertainment,’ vertelt Hans Klok. De betovering tussen regisseur Stanley Burleson, de danseressen en de mimespeler die deze show ook mee doet en de illusionist is fenomenaal. Het bevestigt dat Hans Klok zich niet laat stoppen door de tijd.

Toch geeft de illusionist toe te worstelen met Artificial Intelligence en virtual reality. In Face the Future zien we zijn uitdagingen. Hij probeert deze de baas te worden met een eigen avatar. Maar zijn dubbelganger heeft een eigen wil en weigert te dansen naar de pijpen van Hans Klok. Het zelfstandig denkende schepsel wordt gedurende de show steeds machtiger. Met een tijdmachine achtervolgt Hans Klok zijn avatar. Net zo lang tot zijn digitale alter ego een fysieke vorm aanneemt. Heel misschien is hij nu te verslaan. Of neemt hij de wereld van Hans Klok definitief over?

Face the Future gaat over het onder ogen zien van jezelf. Wat gebeurt er wanneer je in conflict komt met technologie? In dat spanningsveld treffen wij Hans Klok zoals we hem nog nooit gezien hebben: De kwetsbare kant van ’s werelds snelste illusionist die probeert te overleven in het illusionisme van de toekomst.

*

De theatershow Face the Future is van 7 augustus tot en met 25 augustus 2024 in Koninklijk Theater Carré te zien. De première is op 9 augustus.
Bijzonder aan deze familievoorstelling zijn de Magic Seats. Wie kaarten voor deze speciale stoelen koopt, ziet de magie van heel dichtbij en heeft na afloop een meet & greet met Hans Klok.  

Meer informatie en kaartverkoop: www.carre.nl / www.hansklok.com

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.